Om Frans te spreken, spreek Frans!

In de praktijk* leven wij en leren wij samen, van het begin tot het eind van de dag, een hele week lang. Als Fransen die hun Franse taal ‘even vergeten zijn’, om Christopher Robin na te zeggen. En als hele mensen, met de rijkdom van hun verleden, hun scala aan kwaliteiten en vragen, het palet van hun expressiemogelijkheden, hun wensen voor de toekomst. Hun authenticiteit. In het Frans. Met mijn ondersteuning.

Mijn rol is dan kennis aan te reiken, leersituaties te creëren, de focus scherp houden, ondersteunen waar dat nodig is, en te genieten wanneer het goed gaat. Ik spreek uw Franse ik aan. Heel gauw ontstaat er een opwaartse leerspiraal en doet uw onderbewuste mee. Alle stukjes Frans die u ooit gehoord heeft worden geactiveerd en komen (af en toe op spectaculaire wijze) op hun plek. Al de derde nacht in het Frans dromen komt vaak voor. Het vraagt wel van de deelnemers een toewijding aan het eigen doel en het volle gebruik van het Frans dat zij wel kennen. Maar wanneer iedereen het doet, wordt het spel onze realiteit.

* De (bijna)beginnerscursus ‘Plein Sud!’ vindt meestal in Delft plaats en heeft dus – om praktische redenen - een wat andere formule, maar de benadering is hetzelfde