Welke cursus past bij u?

U wilt graag verder met uw Frans, maar u twijfelt over de keus van de juiste cursus.
 ‘Vivez la France!’,
of meteen naar ‘Le Français profond’?

Eerst twee kanttekeningen:

  • iedereen is uniek in zijn leerstijl, leerervaring, leercapaciteit, en de meetbare startkennis is alleen maar één van de factoren. Zeker zo belangrijk zijn de motivatie en de bereidheid om nieuwe paden in te slaan.
  • mijn cursussen vormen geen curriculum waarvan de onderdelen op elkaar aansluiten. Het zijn meer intense ervaringen die men (weer) richting en inzichten geven, alsmede nieuwe kennis en materiaal voor de volgende stappen. Tussen twee perioden van deze intensiteit is een langere minder intense maar wel actieve periode van ontdekken, uitproberen en integreren, nodig.
  • ‘Vivez la France!’is een ervaringsweek, waarin u uw kennis verdiept, uw motivatie versterkt en aan uw ‘Franse ik’ gestalte geeft. Het is een intensieve taal- en cultuurcursus: elke minuut klinkt Frans, elk gesprek geeft gelegenheid om iets te leren, en bij elke activiteit oefenen wij (nieuwe?) nuttige spreekvaardigheden. Er wordt getracht met zijn allen om (bijna) alleen Frans te spreken – ikzelf doe het 100% – en wij creëren samen een leerspiraal naar boven. Om een maximaal profijt te krijgen van deze week moet u al over een goed conversatieniveau beschikken, en niet bang zijn om fouten te maken. Het is een week om uw verlangen (of behoefte) Frans te leren om te zetten in echte passie – en die meteen in uw eigen realiteit te laten wortelen. ‘Vivez la France!’ duurt 6 dagen (met 7 overnachtingen) en vindt in Frankrijk plaats, meestal in de Périgord.
  • Op een schaal van 0 tot 10 is uw start niveau 4 tot 6. In het Europese Referentiekader betekent het B1 of B2.
  • In ‘Le Français profond’ verkennen wij samen het Franse collectieve geheugen, bespreken wij wat een Fransman Frans maakt, proberen wij een glimp te krijgen van de Franse ziel. Iedere deelnemer krijgt ook de kans om – in het Frans – een voor hem of haar pakkend thema te presenteren. Zo verrijken wij onze kennis van ‘la France profonde’, en verruimen wij onze gebruikservaring van de levende taal. De hele week wordt er uitsluitend Frans gesproken: dat is de basisafspraak. Uiteraard geef ik alle nodige ondersteuning om de taalmankementen te verhelpen, en om meer finesse, nuance, helderheid te krijgen in de expressie. Ik geef ook desgewenst kleine uiteenzettingen over enkele wat moeizamere aspecten van de taal. Maar de focus ligt dus niet meer hoofdzakelijk op de taal op zich.
  • Op een schaal van 0 tot 10 is uw start niveau 6 tot 9. In het Europese Referentiekader betekent het B2 tot C2

Weet u het nog niet zeker? Bel me gerust, en wij zullen het samen bespreken.