Talen voor Talent

Mais qu’est-ce que c’est que ça?

Wat is ‘Wat is dat?’

‘Mais qu’est-ce que c’est que ça? – Wat is dat?’ is tegelijkertijd een heerlijke wandeling in het verleden, een uitdaging voor uw scherpzinnigheid en een leuke manier om uw Frans te verrijken en te verdiepen.

Hoe werkt het?

U krijgt 52 vreemde voorwerpen uit het dagelijks leven van onze voorouders te zien, ieder met een enigszins cryptische clé. De linkerpagina heeft u van tevoren bedekt met een los blad en zo kunt u naar gelang u dat blad verschuift, en nadat u genoeg bedenktijd genomen heeft, eerst drie illustraties te voorschijn halen, dan een mooi onderhoudende Franse uitleg, en uiteindelijk de Nederlandse vertaling. De minder bekende Franse woorden kunt u in de glossaire vinden.
Die ontdekkingsreisjes kunt u alleen maken, of – nog leuker – met francofiele vrienden.
Het is ook bijzonder leuk in het kader van een cursus Frans voor gevorderden.

Een voorproefje?

1/ Hier vindt u één van de voorwerpen uit het boek, met zijn clé

2/ Denkt u al te weten wat het is (of heeft u geen flauw idee en wilt u graag meer weten), kijk dan eerst naar de drie illustraties

3/ Nu moet u het wel min of meer geraden hebben, en is het tijd om de Franse uitleg te lezen, met zijn glossaire

4/ En als toetje, om te controleren dat u alles goed doorheeft, leest u de Nederlandse vertaling.

Voilà. Hier vindt u de twee pagina’s samen.
Chouette, non?

Bestellen?

Het boek kunt u via een mailtje bestellen (graag uw postadres vermelden).
Het telt 144 pagina’s en kost € 17,50 + portokosten (€ 3,50 voor Nederland).
Vanaf 3 exemplaren kost het € 16,- per stuk (portokosten voor 2 tot 4 boeken: € 4,50)

Woont u in Frankrijk? Dankzij een vriend kan ik u minimale verzendkosten in rekening brengen: € 4,50 voor één boek, € 5,- voor twee, € 6,50 voor drie of vier.

Samen met het boek ontvangt u een factuur: u hoeft dus pas na ontvangst te betalen.

Na het lezen van het boek vind u hier

  • de Clé des clés – dit is de lijst van de clés met uitleg. Lees dit niet voordat u de voorwerpen geraden/ontdekt heeft.
  • de Inhoud – Table des matières – want in het boek zelf heeft u geen ‘inhoud’, wel de ruimte om die inhoud zelf in te vullen als u de voorwerpen ontdekt heeft.

Continuez votre voyage…

  • http://objetsdhier.com est un site dédié aux Arts populaires et Objets de Curiosité, avec des explications détaillées et souvent savoureuses.
  • http://www.france-pittoresque.com est un site – et un magazine – de grande qualité sur la petite Histoire de France, en fait une encyclopédie de la vie d’autrefois ; délicieux et très bien documenté.

…en uiteraard mijn eerste boek Question de savoir-vivre!

La boutique de Sylvain

Mijn boeken

Question de savoir-vivre

Question de savoir-vivre boek cover

Wilt u weten waarom Fransen uw Frans niet snappen?

Mais qu'est-ce que c'est que ça?

Wat is dat boek cover

Oftewel 'Wat is dat?', mijn nieuwe boek is een spannende promenade door het dagelijkse leven van onze voorouders. Aan de hand van 52 bijzondere gebruiksvoorwerpen laat ik u - alleen of in goede gezelschap - raden wat zij zijn en op die manier uw Frans verdiepen en verrijken...

Chemin faisant

Chemin Faisant wandelend Frans leren

Dit zak'bijbeltje' is bij mijn oud-cursisten zeer bekend en geliefd. Tijdens onze dagelijkse promenades, bij het eten van een Coq au vin, op welke moment dat ook, maar wel op het juiste moment, gebruiken wij het om onze geheugen te verfrissen. Een bijzonder handige 'pense-bête'...

Francofil 78

Vijf keer per jaar een nieuwe Franco-fil

Bulletin des Cueilleurs de Mots 124

Elke 7de van de maand een nieuw bulletin

Op Facebook, een schat aan mooie tweetalige teksten over Frankrijk

 

Les aventures de Sylvain à Bergerac!

Op de site van Max-vandaag kunt u een gratis cursus Frans voor beginners volgen, door NTR gemaakt, in de vorm van 12 korte films met materiaal en quiz. Plezierig en praktisch. En een goed voorbeeld van de sfeer die ik in mijn cursussen in Frankrijk weet te creëeren...