Talen voor Talent

Taal beleef je!

Frans ‘zijn’

Frans leren door Frans te ‘zijn’…

Als Francofiel wilt u graag in het Frans steeds beter – echter – communiceren.
Bent u – of wordt u – professional in Frankrijk, dan moet u het ook, wilt u alle kansen van slagen benutten.

In elke geval is het zo dat communicatie vooral bestaat uit het uitwisselen van emoties. En emoties bouwen onze persoonlijkheid voort. Wanneer u plezier beleeft aan het leren van het Frans, voedt u als het ware de Fransman of de Française in u. Die nieuwe ‘u’ krijgt dan heel gauw handen, voeten… en een mond. Zo simpel is dat: simple comme bonjour!

Mijn naam is Sylvain Lelarge en mijn savoir-faire is u in uw Franse huid te helpen stappen en – en passant – uw leerplezier te helpen terugwinnen.
Zodat u volledig kunt genieten van uw (her)ontdekking van de Franse taal en cultuur en – zowel in de privé als in de professionele sfeer – uzelf kunt zijn. En Frankrijk zonder ondertiteling beleven.

 

Daarvoor heb ik een aantal bijzondere cursussen ontwikkeld, die ik regelmatig aanbied op prachtige plekken voor kleine gemotiveerde groepen. Vooral in Frankrijk, maar ook in Nederland. Mijn benadering is efficiënt en verfrissend. Daarvoor kreeg ik in 2003 – en wederomin 2004 – het Europees Talenlabel voor Innovatief Talenonderwijs. Sindsdien is mijn kernconcept – uw Franse ‘ik’ helpen groeien – alleen maar helderder geworden, en heb ik het nog verder kunnen uitwerken.

Ik ben dus graag uw Franse gids. Lees hier de indrukken van uw voorgangers. Om kennis met mij te maken kunt u ook naar de filmpjes kijken die NTR-Thuisacademie gemaakt heeft over mij, en u zich abonneren op mijn gratis nieuwsbrief, de Franco-fil.

En omdat leren een levend proces is, met hoogtij en laagtij, heb ik voor u – in ‘entre nous’ – suggesties, tips en materiaal om uw leven zó in te richten, dat het Frans vanzelfsprekend wordt.
Bienvenue!

 

La boutique de Sylvain

Mijn boeken

Question de savoir-vivre

Question de savoir-vivre boek cover

Wilt u weten waarom Fransen uw Frans niet snappen?

Mais qu'est-ce que c'est que ça?

Wat is dat boek cover

Oftewel 'Wat is dat?', mijn nieuwe boek is een spannende promenade door het dagelijkse leven van onze voorouders. Aan de hand van 52 bijzondere gebruiksvoorwerpen laat ik u - alleen of in goede gezelschap - raden wat zij zijn en op die manier uw Frans verdiepen en verrijken...

Chemin faisant

Chemin Faisant wandelend Frans leren

Dit zak'bijbeltje' is bij mijn oud-cursisten zeer bekend en geliefd. Tijdens onze dagelijkse promenades, bij het eten van een Coq au vin, op welke moment dat ook, maar wel op het juiste moment, gebruiken wij het om onze geheugen te verfrissen. Een bijzonder handige 'pense-bête'...

Francofil 78

Vijf keer per jaar een nieuwe Franco-fil

Bulletin des Cueilleurs de Mots 124

Elke 7de van de maand een nieuw bulletin

Op Facebook, een schat aan mooie tweetalige teksten over Frankrijk

 

Les aventures de Sylvain à Bergerac!

Op de site van Max-vandaag kunt u een gratis cursus Frans voor beginners volgen, door NTR gemaakt, in de vorm van 12 korte films met materiaal en quiz. Plezierig en praktisch. En een goed voorbeeld van de sfeer die ik in mijn cursussen in Frankrijk weet te creëeren...